Hva er suksess for deg? 

21/11/2023

Det er så lett å snakke om suksess når noen oppnår noe som gir penger på bok, får en egen "tittel" eller en medalje rundt halsen. I følge norsk leksikon er suksess "å gjøre lykke, få anerkjennelse og at noe er vellykket" Slik jeg tolker det, kan jeg faktisk skape mye suksess basert på hva jeg selv definerer som suksess og hva som gjør meg lykkelig. 

Hva er suksess for deg og hvordan definerer du det i din hverdag? 

Skap suksess på flere steder

Dersom du hekter all din suksess på ett digert mål, eller kun fokuserer på materialistisk suksess som stort sett bare kan måles i penger, da kan det hende livet blir "fattig" på andre områder. 

Jeg møtte en fotograf for en tid tilbake siden, som hadde kalenderen full av oppdrag, tjente masse penger og var anerkjent rundt om i verden for sin fotokunst. Man kan vel trygt kalle han for suksessfull. Men etter å ha snakket en stund med han kom det fram at han på veien til suksess hadde skilt seg og sørget en del over å ikke ha så mye tid med barna sine. Vi snakket litt om viktigheten av å holde blikket flere steder enn kun mot målet, som han hadde gjort i mange år. Litt trist i blikket avslutte han med å si; "jeg skulle bare ønske noen snakket om dette til meg før det var for sent". 

Å være en "vinnerskalle", eller svært ambisiøs på sitt felt, krever ofte stor grad av målbevissthet, selvdisiplin og høy arbeidskapasitet. Det krever en sterk vilje og drivkraft til å stå på mot sitt mål, også på dager helt uten motivasjon, og på de dagene man opplever motgang. Hode kan faktisk bli så ekstremt ensporet på veien mot suksess at det kanskje ikke helt får med seg alt annet som skjer underveis. 

Dette blir nesten som å kjøre på motorveien i høy fart mot ditt endelige reisemål, uten å få med deg naturen rundt deg, det fine lyset på himmelen, følelsen av å være på vei, spenningen over å ikke vite helt hva du møter og følelsen av å glede seg over alle opplevelser på veien. Dersom du ikke ser i bakspeilet av og til, ser du kanskje heller ikke alt du har lagt bak deg for å komme akkurat dit du er nå. 

Til din egen refleksjon: 

I jaget mot suksess er det lett å miste "vidsynet" og det er lett å miste oppmerksomheten på nåtiden. Dette kan komme i veien for din egen suksess fordi du kanskje mister viktig informasjon, mister noe i deg selv, helsen din eller relasjoner. Derfor vil jeg nå invitere deg til å ta en titt på hvor har du allerede skapt suksess? Hvilke suksessfaktorer og egenskaper har fått deg dit? Og hvordan kan du bli enda bedre på å ha små suksessfulle øyeblikk i hverdagen din, slik at du opplever suksess på veien mot den store suksessen du ser for deg der fremme? Og ikke minst hvem er du som menneske med den suksessen du ser for deg? 

Skap gode hverdager.. livet er underveis! 

AC
Use image sections to split the content visually

Besides the headings, the image sections do a great job in splitting the content in the right places. Main sections of your blog post can be separated by the images, corresponding with the topic you cover.

You can also use blockquote formatting to emphasize the cited sources.

This is where your text starts. You can click here and start typing. Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium totam rem aperiam eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et.